Agenda Tickets Info Contact Verhuur Foto's
Vrijdag 18 januari
DEF AMERICANS - JOHNNY CASH

Open: 20:30 uur /  Aanvang: 21:00 uur / Entree: € 10,- vvk. - € 13,- deur
(Kaarten zijn online verkrijgbaar en bij Velvet Music Dordrecht op de Voorstraat 180)

Johnny Cash kwam in de jaren vijftig via zijn broer Roy Cash in contact met zijn eerste bandleden. Het waren twee automonteurs met muzikale ambities, Marshall Grant (contrabas) en Luther Perkins (elektrische gitaar). Johnny zou met hen als zijn begeleidingsband, omgedoopt tot The Tennessee Two, de basis leggen voor zijn typische sound en succes. Het was in die tijd en in die bezetting dat hij zijn eerste hits ‘Cry Cry Cry’, ‘Folsom Prison Blues’ en ‘Walk the Line’ opnam in de Sun Studio van Sam Philips.

De heren van Def Americans geven met deze show een even bijzondere als intieme ode aan deze sound en periode uit de carrière van Cash. Er zullen vooral klassiekers gespeeld worden die verschenen zijn op het Sun Records platenlabel, aangevuld met later uitgebracht materiaal in dezelfde kenmerkende stijl. Een swingende demonstratie van de “boom chicka boom” sound in zijn meest pure vorm.

Behalve ongeveer elke zaal van Nederland hebben ze in die tijd ook vele grote festivals aangedaan. Enkele festivals: Paaspop, Zwarte Cross, Moulin Blues, Solar, Speedfest, Dauwpop en waren zij natuurlijk de hit op Big Rivers! 

 
Tickets

Laatste nieuws
: Huur nu ook Dolhuis af voor uw bruiloften, privéfeest, bedrijfsfeest of ander evenement!

© 2023 - DISCLAIMER  /  VACATURES  /  PARTNERS / DESIGN: RUWEDATA / WEBSITE: STUDIO H2O