Agenda Tickets Info Contact Verhuur Foto's
OVER DOLHUIS

Het Dolhuis is een monumentaal pand in het centrum van Dordrecht.
Tot 1572 was er het klooster van de Cellebroeders gevestigd. Van 1572 tot 1723 deed het pand dienst als Dolhuys of Dolhuijs. Dit hield in dat er geesteszieken of krankzinnigen opgevangen werden. Het Dolhuys was daarmee een vroege en primitieve voorloper van de huidige psychiatrische instellingen. In 1723 werd het Dolhuis verkocht en verhuizen de bewoners naar het Leprooshuis in de Vriesestraat. Het gebouw werd particulier eigendom.

Het complex heeft daarna verschillende bewoners en gebruikers gehad. Zo was het in gebruik als blauwselfabriek en had glazenier Toon Berg er zijn atelier. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd het een ontmoetingscentrum voor jongeren uit Dordrecht en omgeving. Het was de thuisbasis voor de band The Zipps. Later waren er afwisselend verschillende dans- en horecagelegenheden gevestigd zoals de Fame, Anders en Dolhuys.

Het voortbestaan van het Dolhuiscomplex kwam diverse malen in gevaar. Een brand in 1983 in het middengedeelte was zo hevig dat sloop werd overwogen. Zover kwam het gelukkig niet. De afgelopen jaren heeft het complex van binnen een ingrijpende verbouwing ondergaan. Het herbergt nu behalve een horecagelegenheid ook kantoren.

Momenteel is in het Dolhuis het podium Dolhuis gevestigd. Dolhuis is nu een poppodium, club, cafe en ruimte voor feesten en partijen. Naast de vaste programmering van concerten en dancefeesten is de ruimte ook af te huren voor verschillende evenementen zoals recepties en jubilea.


Laatste nieuws
: Huur nu ook Dolhuis af voor uw bruiloften, privéfeest, bedrijfsfeest of ander evenement!

© 2024 - DISCLAIMER  /  VACATURES  /  PARTNERS / DESIGN: RUWEDATA / WEBSITE: STUDIO H2O